Over ons

Leef gezond, lease een fiets!

AA Leasefiets is een dienstverlening van AA Lease, de universele, onafhankelijke leasemaatschappij uit Dordrecht met ruim 10.000 contracten in beheer. Of het nu gaat om een enkele auto of om een wagenpark met honderden auto’s, met tal van mobiliteitsoplossingen streven wij naar een duurzaam en kostenefficiënt wagenpark voor onze klanten. 

De werknemer zoekt zelf een fiets uit via onze website www.aaleasefiets.nl en je betaalt als werkgever een vast bedrag per maand. Het nieuwe, innovatieve AA Leasefietscontract wordt altijd ingezet voor 36 maanden en het tarief is inclusief inclusief rente, afschrijving, diefstal- en cascoverzekering, reparatie, onderhoud en banden en 24/7 pechhulpverlening.

Financiering

Naast kopen zijn er meerdere aantrekkelijke financieringsmogelijkheden. Zo kun je als werkgever zowel investeren als faciliteren.

De werkgever investeert

  • De werkgever betaalt het leasetarief van de fiets.
  • De werknemer betaalt de bijtelling van 7% over de consumentenprijs van de fiets en accessoires (incl. btw). Dit bedrag wordt opgeteld bij het salaris en hierover betaalt de werknemer de maandelijkse belasting.

De werkgever faciliteert

De werknemer betaalt hierbij volledige leasekosten vanuit het brutoloon. De werkgever stimuleert zo het fietsen en bespaart op de sociale lasten.

Belastingvoordeel werknemer

Een leasefiets past prima naast een lease- of eigen auto. Dit kan de werknemer zelfs een belastingvoordeel opleveren. Voor de dagen dat de werknemer op de fiets naar zijn/haar werk gaat kan hij/zij geen reiskostenvergoeding krijgen, maar ook hier kan de werknemer nog steeds profiteren van het belastingvoordeel.

Werkkostenregeling

Als werkgever kun je aanvullend of als stimulering een (deel van een) fiets voor de werknemer financieren. Je kunt deze kosten mogelijk onderbrengen in de werkkostenregeling (WKR). De financieringsmogelijkheden zijn breed en divers. Wij bespreken graag wat de beste oplossing voor jouw situatie is.

De AA Leasefiets is dus bijzonder interessant als alternatief en gezond vervoermiddel. Heb je nog vragen? Stuur een e-mail naar leasefiets@aalease.nl of neem contact op met een van onze lease-adviseurs.