Mobiliteit met gezond verstand

Zet je medewerker op de fiets: duurzaam en fiscaal aantrekkelijk bovendien!

AA Lease biedt al ruim 50 jaar zorgeloze mobiliteitsoplossingen met persoonlijke aandacht en eerlijk advies. Sinds kort is ook de AA Leasefiets toegevoegd aan ons dienstenpakket.

Fiscaal aantrekkelijk

De leasefiets of ‘fiets van de zaak’ mag door de werknemer, naast woon- werkkilometers,  onbeperkt privé gebruikt worden. De bijtelling bedraagt 7% over de consumenten adviesprijs. De werkgever of de werknemer betaalt hierbij een vast leasebedrag per maand.

AA Lease biedt een ruim aanbod aan fietsmerken en modellen die besteld kunnen worden bij ruim 500 winkels van Bike Totaal en Profile in Nederland. De werknemer zoekt zelf een fiets uit via www.aaleasefiets.nl en je betaalt als werkgever een vast bedrag per maand. Verder heb je er geen omkijken naar.


AA Leasefiets


Met gezond verstand

Het nieuwe, innovatieve AA Leasefietscontract wordt altijd ingezet voor 36 maanden en het tarief is inclusief rente, afschrijving, diefstal- en cascoverzekering, reparatie, onderhoud en banden en 24/7 pechhulpverlening.

Meerdere opties

Twee voorbeelden: Als de werkgever het volledige leasetarief betaalt, heeft de werknemer uitsluitend te maken met de 7% bijtelling die wordt opgeteld bij het salaris. Een alternatief is dat je als werknemer de volledige leasekosten betaalt vanuit het brutoloon. Als werkgever stimuleer je zo het gebruik van fietsen en bespaart op de sociale lasten.

 

Concreet

Een leasefiets past prima naast een lease- of eigen auto. Dit kan de werknemer zelfs een belastingvoordeel opleveren. Voor de dag dat de werknemer op de fiets naar zijn/haar werk gaat kan hij/zij geen reiskostenvergoeding krijgen, maar ook hier kan de werknemer nog steeds profiteren van het belastingvoordeel.

 

De AA Leasefiets is dus bijzonder interessant als alternatief en gezond vervoermiddel. Heb je nog vragen? Wij rekenen je de verschillende opties graag voor. Stuur een mail naar leasefiets@aalease.nl of neem contact op met een van onze leaseadviseurs via: 078 – 631 13 12.

Download hier de brochure van AA Leasefiets!